Blog

Använd Mutjutin för att bli av med din ryggvärk!

Använd Mutjutin för att bli av med din ryggvärk!

Värk, smärta eller stelhet i nedre delen av ryggen?

Vi känner alla smärta i nedre delen av ryggen någon gång i livet. Ländryggsmärta påverkar alltid ditt vardagsliv, arbete och fritidsintressen. Därför bör du ta hand om din rygg med åtgärder som hindrar den från att bli öm. Din rygg tycker om mångsidiga rörelser, och den lider av en sittande ställning. När du sitter fungerar inte ländryggens metabolism optimalt, och vätskor kan sippra ut vid diskarna i ryggraden. När du reser dig från den sittande positionen och börjar röra på kroppen, normaliseras ryggradens metabolism och näringsämnen kan komma in i diskarna. Det här är en god anledning till att ta pauser regelbundet när du arbetar vid en bildskärm, och ta pauser och ställa dig upp när du kör långa sträckor.

Fascia thoracolumbalis – ländryggens diamantformade stödjande struktur 

Ovanpå din ländrygg finns en stark muskulär membranstruktur, fascia thoracolumbalis. Den här membranstrukturen kopplar samman dina lemmar och kroppsrörelser och fungerar som en sammanhållande länk mellan din övre och nedre kropp. Membranstrukturen, som är lokaliserad på kroppens baksida, är också kopplad till dina magmuskler via sammanhållande vävnadsstrukturer. 

Fascia thoracolumbalis är kroppens mest smärtkänsliga område. Ofta när någon upplever smärta i ländryggen, har de problem i det här området. Att behandla det här området kan vara mycket effektivt för att lindra smärta och spänningar i ländryggen. Många människor har stärkt det här membranet när de har åkt skidor på vintern. Membranet aktiveras på ett utomordentligt sätt vid traditionell skidåkning, där man arbetar med rumpan när man skjuter ifrån och samtidigt använder den breda ryggmuskeln på motstående sida.

Att använda Mutjutin på din ländrygg

Du kan enkelt komma åt membranstrukturen i din ländrygg genom att sitta på en stol och använda Mutjutin. Gå uppåt från korsbenet och fortsätt till din ryggrad. Den platta och krökta sidan av Mutjutin är de bästa sidorna att använda för behandling av det här området. När du behandlar den här delen av din rygg, ska du behandla de många delarna av de här områdena, och kom ihåg att göra det här på båda sidorna av din rygg. Om den ena sidan känns betydligt mer smärtsam och spänd, kan du ägna mer tid åt att behandla den sidan, eller utföra en mer varsam behandling vid fler tillfällen per dag på den ömma sidan. På så sätt kan du stabilisera situationen för din rygg och lindra problemen med obalans på de två olika sidorna av ryggen.

Mutjuttimella pääset mukavasti käsiksi alaselän päälle rakentuvaan kalvorakenteeseen istumalla
tuolilla ja mutjuttamalla ristiluusta hieman yläviistoon edeten kohti kylkeä.

Du kan kombinera rörelse med din övning när du använder Mutjutin. När du stryker varsamt med Mutjutin från korsbenet mot sidan, kan du böja den övre delen av överkroppen till en diagonal position. Du kan be om hjälp av en vän när du gör det här!

oit yhdistää mutjuttamiseen myös liikettä.

När du lindrar spänningen i ländryggens bindvävsstrukturer, kommer de djupt liggande musklerna i rumpa och höfter att aktiveras bättre, och dina ryggsmärtor kommer att lindras på sikt.

Teknikerna som nämns ovan kan med fördel utföras efter en arbetsdag för att stimulera din rygg, eller före eller efter idrottsaktiviteter! Kom ihåg att lätta på greppet och använda Mutjutin varsamt. Kom också ihåg att se upp så att du inte pressar mot ryggradens kotor. 

  • Mutjutin™ Täljsten
    Mutjutin™ Täljsten
  • Mutjutin™ Eco
    Mutjutin™ Eco
  • Mutjutin™
    Mutjutin™

Vill du få de senaste nyheterna från oss till din e-post? Gå med i vårt nyhetsbrev nedan.