Blogi

Autoilevan ihmisen vinkit särkyyn ja puutumiseen

Autoilevan ihmisen vinkit särkyyn ja puutumiseen

Pitkä ajomatka, selän särky ja jalkojen puutuminen on monelle autoilijalle tuttua.

Pitkän ajomatkan jälkeen ilmaantuu särkyä selkään ja jalka puutuu. Tämä on tuttu tunne monelle autoilijalle. Puutuminen johtuu usein puristukseen jääneestä hermosta ja tunne poistuu, kun nouset autosta ja saat kehon liikkeelle. Kireä tunne kehossa voi olla myös oire faskiaverkon kireydestä, johon on mahdollista vaikuttaa monipuolisilla toiminnallisilla liikkeillä.

Ajoasentoon kannattaa tehdä muutoksia, jotta penkki on säädetty sopivalle etäisyydelle kaasupolkimesta, pää lepää niskatyynyyn ja hartiat ovat ajaessa rentoina. Jos silti särkyä syntyy, niin ota Mutjutin käyttöön ja tauota ajamista.

Mutjutinta käytetään edestakaisella liikkeellä, toki hieman hellävaraisemmin. Mutjuta lihaksia lonkkaluuta pitkin edestakaisella liikkeellä ja tunne, kuinka särky lievittyy. Autoilijan vaivojen ennaltaehkäisyn kannalta Mutjutinta on hyvä käyttää alaraajoihin. Mutjuttaminen aloitetaan jalkapohjista ja edetään pakaralihaksiin asti.

Voit mutjuttaa nuolen näyttämään suuntaan pakaralihaksen yläpuolelta.

Hartiaseudun jähmeys on useasti autoilijalle riesa. Ajoasento tai jännittyneisyys ohjaa ajajaa nostamaan olkapäät korviin ja hartiaseutu on jatkuvasti jännitettynä. Tämä johtaa monesti myös ratin puristamiseen mikä aiheuttaa kivun tunnetta kämmeniin ja käsivarsiin. Ajaessa tulisi rentouttaa hartiat ja kuvitella, että kaula on mahdollisimman pitkänä.

Monipuoliset liikkeet ja Mutjuttimen käyttö edesauttavat kehon palautumista ajomatkasta. Kyykkää, kierrä vartaloa ja nouse varpaille. Muutamalla liikkeellä voi tehdä suuren muutoksen. Mutjutin toimii parhaiten käytettynä, joten pidä se matkallasi aina mukana.

Hyvää kesänjatkoa ja hyviä säitä toivottaa Mutjuttimen väki!

Lisää blogitekstejä hyvinvointiin löydät blogistamme ja vinkkejä videomuodossa Youtube- sivultamme täältä! Tutustu myös Mutjutin- kalvohierontavälineeseen suoraa verkkokaupassamme!

 • Mutjutin™
  Mutjutin™
  9,90 14,90 
 • Mutjutin™ Koirille
  Mutjutin™ Koirille
  9,90 14,90 
 • Mutjutin™ Verkkokurssi
  Mutjutin™ Verkkokurssi
  25,90