Blogi

Kehonhuolto suplautailijalle Mutjuttimella.

Kehonhuolto suplautailijalle Mutjuttimella.

SUP – melonta, eli Stand Up Padeling on huippu tapa nauttia kesästä ja liikunnasta! SUP kärpänen onkin puraissut jo meistä monia ja lajin suosio on syystäkin räjähdysmäisesti kasvanut. 

Suppailun keinoin on mahdollista tehdä kokovartalo- ja kestävyystreeni sekä kehittää tasapainoa, keskivartalon hallintaa ja koordinaatiota. Toki lauta toimii myös erinomaisesti järvellä lököttelyyn ja nautiskeluun.

Jos innostut kesän aikana kovasti suppailemaan, niin kannattaa kehoa myös muistaa huoltaa, jotta saat nauttia lajista läpi kesän. Erityisesti alkukesästä talven jälkeen keho voi reagoida taas uuteen liikkeeseen hieman kipeytymällä.

Mutjuta olkapäät ja sahalihaksen alue

Melontaliikkeessä kohdistuu kuormitusta olkapäille sekä kainalon alla sijaitsevalle sahalihaksen alueelle. Näitä alueita kannattaa siis erityisesti Mutjuttamalla palautella.

Tuo Mutjuttimen kaareva osa olkavarren puoliväliin. Lähde siitä nousemaan ylöspäin kevyellä, mutjuttavalla liikkeellä aina olkapään päälle asti. Käsittele samalla tavalla linja olkavarren etuosalta olkapään päälle sekä olkavarren takaosalta olkapään päälle. Toista käsittely useampaan kertaan kaikkiin näihin linjoihin. 

Näin lisäät lihaskalvojen välistä liikettä, edistät nestekiertoa ja parannat palautumista. Olkapäiden alueella lihaskalvojen kireyttä vähentämällä kevennät rasitusta myös neljästä lihaksesta muodostuvasta kiertäjäkalvosimesta, joka reagoi melko herkästi kohoasennossa tapahtuvaan toistorasitukseen. Juuri tällaista toistoa suplaudalla meloessa tulee. Mutjuttamalla olkapäitä, vähennät siis myös kiertäjäkalvosimen ärtymisen riskiä.

Tuo käsi pääsi taakse. Vie Mutjuttimen tasainen reuna kainalon alapuolelle ja lähde etenemään kevyellä mutjuttavalla liikkeellä alaviistoon. Näin pääset käsittelemään etummaisen sahalihaksen aluetta, jolla on toimintansa kautta vahva yhteys olkapäähän ja lapaluuhun. Jumittuessaan tämä lihas vaikuttaa myös paljon niskahartiaseudun kireystilaan. Toista käsittelyä tälle alueelle useamman minuutin ajan molemmille puolille.

Hyvällä tekniikalla on myös merkitystä siihen, että rasitusvammoja ei kesän aikana tulisi. Keventääksesi kuormitusta yläkropalta kannattaa voimaa lähteä melontaliikkeeseen hakemaan keskivartalosta. Hae veto aina kaukaa edestä ja läheltä lautaa, jotta saat siihen paremmin voimaa. Anna ylävartalon hieman taipua eteenpäin niin saat tehokkaammin keskivartalon voiman käyttöön. Näin olkapäät sekä kädet eivät väsähdä niin nopeasti ja kevennät niihin kohdistuvaa rasitusta.

Mutjutin kulkee mukavasti mukana pidemmilläkin Suppailu lenkeillä ja sillä on helppo keventää kuormitusta mistä vaan kohtaa kehoa! Nappaa ainakin oheisten videoiden vinkit toteutukseen!

Rentoja suppailuretkiä kesään!

  • Mutjutin™
    Mutjutin™
    9,90 14,90 

Tykkäsitkö blogitekstistämme? Lisää blogitekstejä hyvinvointiin löydät blogistamme ja vinkkejä videomuodossa Youtube- sivultamme täältä! Tutustu myös Mutjutin- kalvohierontavälineeseen suoraa verkkokaupassamme yltä.
Haluatko ilmoituksen, aina, kun uusin blogiteksti julkaistaan? Tilaa Mutjuttimen uutiskirje alta!