Blogi

Jouduitko etätöihin? Muista työergonomia myös kotona

Jouduitko etätöihin? Muista työergonomia myös kotona

Etätyö on viime viikkoina lisääntynyt räjähdysmäisesti. Ihmiset joutuvat lastenhoidon, kotikoulun ja tavallisen arjen ohessa hoitamaan myös työnsä toistaiseksi enenevässä määrin kotoa käsin, jossa työergonomia ei ole ehkä parhain. Jos kotona työskennellessä laiminlyö ergonomian ja muuttaa työasentojaan huonompaan suuntaan, voi vaikutus tuntua jo päivissä.

Oikeat työvälineet mukaan toimistolta

Monet työnantajat ovat olleet jo aloitteellisia oikeanlaisen työympäristön rakentamisessa työntekijöiden kotikonttoreihin. Yksinkertaisin ratkaisu on siirtää siirrettävissä olevat, hyvää ergonomiaa tukevat välineet toimistolta kotiin, jolloin työergonomia paranee siellä, missä työtä tehdään.

MUISTA NÄMÄ, KUN RAKENNAT KOTIKONTTORIA:

 1. Kunnon työtuoli. Tällä rakennetaan pohjat kotikonttorin työergonomialle. Jos rönöttää sohvalla päivät pitkät, on tästä työergonomia kaukana ja saa takuuvarmasti niska- ja hartiakipujen lisäksi jännetupen tulehduksen. Ryhdin kannalta aina parempi on, jos voit hankkia satulatuolin.
 2. Säädettävä pöytä. Korkeussäädettävät pöydät ovat arkipäivää useissa toimistoissa. Myös kotityön ajan kannattaa huolehtia, että voit välillä tehdä töitä myös seisten. Säädä pöytä sekä seistessä että istuessa niin, että ranteesi ovat suorassa – vältät näin kiusallisen jännetuppitulehduksen.
 3. Erillinen näyttö, näppäimistö ja hiiri. Kova kolmen kombo, jolla viimeistelet ergonomian. Hiiri ja näppäimistö takaavat hyvän työasennon ja ulkoinen näyttö varmistaa, että näet kunnolla, jolloin et ajaudu lähemmäs ruutua tai kumaraan asentoon. Jos budjetti antaa myöten, kokeile pystyhiirtä.

Kotona tauot unohtuvat helposti – tässä vinkit tauotukseen

Kotikonttorilla työskentely on usein jopa intensiivisempää kuin työpaikalla. Töihin uppoutuneena muistaa hädin tuskin syödä ja pitää pari kahvitaukoa. Meidän terveyttä edistävät taukovinkit kuuluvat näin:

 1. Hiero kädet ja hartiat auki Mutjuttimella säännöllisesti. Mutjuttaminen onnistuu vaikka etäpalaverin lomassa, mutta voit muistuttaa itseäsi lataamalla puhelimeesi App Storesta tai Play-kaupasta Mutjutin-sovelluksen, johon saat muistutukset säännöllisistä lihaskalvohierontahetkistä.
 2. Kotimainen Cuckoo Workout -taukoliikuntasovellus on niin ikään erinomainen tapa säännöllisten taukojen pitoon. Tällä hetkellä he auttavat etätyöläisiä 30 päivän ilmaisen kokeilun avulla.

Mitä tykkäsit kirjoituksestamme? Toivottavasti sait hyviä vinkkejä etätöihin ja vinkkejä työergonomian parantamiseen missä työskenteletkin! Lisää blogitekstejä hyvinvointiin löydät blogistamme ja vinkkejä videomuodossa Youtube- sivultamme täältä! Tutustu myös Mutjutin- kalvohierontavälineeseen suoraa verkkokaupassamme!

 • Mutjutin™
  Mutjutin™
  9,90 14,90 
 • Mutjutin™ Koirille
  Mutjutin™ Koirille
  9,90 14,90 
 • Mutjutin™ Verkkokurssi
  Mutjutin™ Verkkokurssi
  25,90