Blogi

Intohimoinen neuloja: Mutjuta!

Intohimoinen neuloja: Mutjuta!

Onko sinulle tuttua niska-hartiaseudun vaivat, päänsärky tai käsien kipeytyminen, jonka yhdistät rakkaaseen käsityöharrastukseen, esimerkiksi neulonta? Mutjuttimella on mahdollista saada apu neulojan yleisiin vaivoihin.

Neulonta on ihana tapa uppoutua tutun tuolin syövereihin ja antaa puikkojen kilkattaa muodostaen mitä ihanampia tuotoksia. Keho antaa pian kuitenkin merkin: vaihda asentoa. Tämä on se hetki, kun sinun on hyvä nousta seisomaan, ottaa tauko neulomisesta ja rentouttaa hartiat ja kädet. Seisomaan nousu aktivoi verenkiertoa ja olet pian valmis jatkamaan neulomista virkeämpänä. 

Tauon aikana ota käyttöön mutjutin, jolla käsittelet kipeytyneitä alueita. Hartiat ovat voineet huomaamatta nousta neuloessa kohti korvia, jolloin mutjuttaminen aloitetaan kallonpohjasta ja edetään hartiaa pitkin kohti olkapäätä. Mutjuta myös lapaluun ympäriltä. Esimerkiksi lavankohottajalihaksen kiinnityskohta (lapaluun sisempi yläreuna) tulee usein araksi. 

Niskojen hieronta Mutjuttimella.

Sormien, kämmenten ja käsivarsien mutjuttaminen on tärkeää neulojille. Painele kevyesti kämmenpohjan lihaksia mutjuttimen tappiosalla ja hiero kämmenselän sormilihasten ja jänteiden välejä. Siirry ranteeseen ja mutjuta kevyesti käsivartta pitkin aina olkapäihin asti. Niskojen ja sormien Mutjuttamiseen löydät paljon hyviä vinkkejä myös Mutjuttimen mukana tulevasta ohjevihkosta.

Neulonnan aikana kiinnitä huomiota istuma-asentoosi. Pyri pitämään kaula pitkänä ja hartiat alhaalla, mahdollisimman rentoina. Tauottaminen lisää kehon hyvinvointia ja neulomisen iloa. Mutjuttamisen lisäksi kokeile hiihtämistä ja sauvakävelyä, jotka ovat hyviä liikuntamuotoja pitämään yläraajojen lihakset vetreinä.

Lisää blogitekstejä hyvinvointiin löydät blogistamme ja vinkkejä videomuodossa Youtube- sivultamme täältä! Tutustu myös Mutjutin- kalvohierontavälineeseen suoraa verkkokaupassamme!

 • Mutjutin™
  Mutjutin™
  9,90 14,90 
 • Mutjutin™ Koirille
  Mutjutin™ Koirille
  9,90 14,90 
 • Mutjutin™ Verkkokurssi
  Mutjutin™ Verkkokurssi
  25,90