Blogi

Luistelija – Mutjuta jalkateräsi ja palaudu paremmin!

Luistelija – Mutjuta jalkateräsi ja palaudu paremmin!

Tämä hieno talvi tarjoaa mahtavat mahdollisuudet mukavan talvilajin – luistelun harrastamiseen! Pääset kiitämään luistimilla nyt joko luonnonjäillä tai tekojäillä. Luistelussa yhdistyy hienosti ulkoilu, peruskuntoa kohottava liikunta sekä kehonhallinnan ja koordinaation paraneminen. 

Luistelussa vaaditaan siis koko kehon hallintaa, mutta eritysesti jalat joutuvat luistimissa koville. Aikuisena kehon palautumiskyky laskee erityisesti jalkojen osalta ja on tärkeä kiinnittää huomiota riittävään palautumiseen. Palautumista voi loistavasti tehostaa Mutjuttimella! Mutjuttava liike luistelun jälkeen palauttaa luistimissa puristuneiden jalkojen verenkiertoa ja aineenvaihduntaa sekä vapauttaa lihaskalvojen välistä liikettä.  

Luistelun myötä esiintyy usein kivun tunnetta jalkaterissä- ja jalkapohjissa. Rasitusta kohdistuu myös akilesjänteiden ja säärien alueelle. Poimi oheisilta videoilta vinkit jalkaterien palauttamiseen luistelun jälkeen! Säärien ja pohkeiden mutjuttamiseen löydätkin vinkkejä viime kuun blogista. Mutjuttamalla jalkateriä, helpotat niiden paikallista rasitusta, mutta tuotat samalla positiivista vaikutusta koko kehon taka- ja etupuolella kulkeviin lihaskalvolinjoihin.

Mutjuta kevyellä voimakkuudella jalkapöydän päällinen. Mutjuttimen tappiosa soveltuu tämän alueen käsittelyyn hyvin. Voit edetä jalkapöytää varpaista nilkkaa kohti ”segmentti” kerrallaan, pysy jalkapöydän luiden välissä.
Kaavi koko jalkapohjaa useamman minuutin ajan Mutjuttimen pyöreällä reunalla.

Rasitusvammojen ehkäisemiseksi kannattaa luistelussa keskittyä mahdollisimman hyvään tekniikkaan ja pidentää luistimilla oloaikaa pikkuhiljaa! Pyri pitämään jalkaterä mahdollisimman rentona luistimen sisällä, äläkä vedä varpaita koukkuun. Tuota jokaiseen potkuun voimaa pakaroista ja reisistä, myös tämä vähentää jalkaterän sekä pohkeen ja säären alueen rasittumista.

Olitpa sitten pitkästä aikaa luistelua aloitteleva harrastelija tai aktiivinen luistimilla olija, ota nämä mutjutusvinkit toteutukseen jalkojen palauttamiseksi! Toimii hyvin ennen – ja jälkeen luistelun!

PS. Ystävänpäivätarjoukset ovat täällä! Ilmaiset toimitukset kaikkiin tilauksiin ja Mutjutin Recycle nyt tarjoushintaan 12.90e! Tarjoukset voimassa 7.2.2022 klo 23.59 saakka.

 • Mutjutin™ Koirille
  Mutjutin™ Koirille
  9,90 14,90 
 • Mutjutin™ Verkkokurssi
  Mutjutin™ Verkkokurssi
  25,90 
 • Mutjutin™
  Mutjutin™
  9,90 14,90 

Tykkäsitkö blogitekstistämme? Lisää blogitekstejä hyvinvointiin löydät blogistamme ja vinkkejä videomuodossa Youtube- sivultamme täältä! Tutustu myös Mutjutin- kalvohierontavälineeseen suoraa verkkokaupassamme yltä.


Haluatko ilmoituksen, aina, kun uusin blogiteksti julkaistaan? Tilaa Mutjuttimen uutiskirje alta!