Blogi

Golfarin kyynärpääkipu – kuinka pidät sen poissa

Golfarin kyynärpääkipu – kuinka pidät sen poissa

Moni golfin harrastaja on saanut kesäkauden viheriöillä käyntiin! Jo kauden alussa on hyvä kiinnittää ennaltaehkäisevästi huomiota golfarille tyypilliseen rasitusvaivaan, nimittäin golfkyynärpäähän. Talven jäljiltä ensimmäisten pelien jälkeen voi tuntua kipua olkapään sisäsivulla. Tämä tunne voi mennä ohi, mutta toiston kautta myös pitkittyä viheliäiseksi vaivaksi.

Golfkyynärpää on olkaluun sisemmän nivelnastan alueella tuntuva pistävä kiputila. Ranteen koukistajalihakset ja kyynärvarren sisäkiertoa tekevät lihakset kiinnittyvät tälle alueelle ja krooninen ärsytystila kyynärpään sisäsivulle syntyy, kun käsivarren lihaksiin kohdistuu liikaa rasitusta ja vääntövoimaa. Vaiva on yleinen myös paljon puristamista vaativissa työtehtävissä sekä heittolajien harrastajilla. 

Golfkyynärpää vaivassa kannattaa mutjuttaa kyynärvarren sisäsivu huolella ranteesta kyynärpäähän asti useampaan kertaan. Näin saat parannettua rasittuneella alueella lihaskalvojen välistä liikettä ja lisättyä aineenvaihduntaa. Tämä helpottaa kireyttä ja kipua. 

Käsittele lisäksi Mutjuttimella kyynärpään sisemmän nivelnastan alue kevyellä poikittaishankausella. Tähän soveltuu hyvin Mutjuttimen kampaosa. 

Näiden täsmäkäsittelyiden lisäksi kannattaa mutjuttaa myös kyynärvarren ulkosyrjä ranteesta kyynärpäähän asti ja kämmen, jotka usein väsyvät mailan puristamisesta. 

Mutjuta kyynärvarret ja kämmenet huolella aina pelipäivän jälkeen palautumisen edistämiseksi. Näin ennaltaehkäiset hyvin gofkyynärpää vaivan syntyä, nautit kesän mittaan kivuttomasta pelaamisesta ja hyvistä tuloksista kentällä! 

Voit käsitellä nämä alueet myös ennen kentälle lähtöä, niin herkästi ylirasittuvat lihakset ovat valmiimmat töihin ja vähemmän alttiit vammoille. 

Ja kulkeepa Mutjutin kätevästi mukana taskussa myös kentällä!

Tykkäsitkö blogitekstistämme? Lisää blogitekstejä hyvinvointiin löydät blogistamme ja vinkkejä videomuodossa Youtube- sivultamme täältä! Tutustu myös Mutjutin- kalvohierontavälineeseen suoraa verkkokaupassamme yltä.

Haluatko ilmoituksen, aina, kun uusin blogiteksti julkaistaan? Tilaa Mutjuttimen uutiskirje alta!