Blogi

Selätä päänsärky Mutjuttamalla!

Selätä päänsärky Mutjuttamalla!

Kesälomat on vietetty ja töihin paluu tietää monelle lisääntynyttä näyttöpäätteen ääressä oloa! Usein työpäivän mittaan ryhti alkaa painua kasaan ja pää työntyä eteenpäin lähemmäs näyttöpäätettä.  Tämän myötä kireys hiipii niskaan sekä kallonpohjaan ja saattaa siirtyä myös jomottavaksi tunteeksi päässä. Keskittyminen herpaantuu ja ajatus ei kulje. 

Silloin on hyvä pitää tauko ja antaa ensiapua niskan sekä pään alueen kireyksille! 

Mutjuttimella helpotat kireyksiä kesken päivän jo muutamassakin minuutissa vaikkapa työpisteellä, palaverin lomassa tai kahvikupin ääressä! 

Päänsärky voi johtua useista eri tekijöistä ja päänsäryllä on useita eri muotoja. Usein niihin liittyy kuitenkin lisääntynyt kireys niskahartiaseudussa ja purentalihaksissa.

Niskahartiaseudun lihasten toiminta on monimuotoista. Lihasten täytyy kannatella päätä staattisesti paikallaan sekä pitää huolta pään dynaamisista liikkeistä. Päämme painaa noin 5 kg, joten aivan kevyestä punnuksesta ei ole kyse! Niskahartiaseudun lihaksista suuri osa sulautuu kiinni kallonpohjaan kalvorakenteen kautta. Tämän takia niskasta nouseva kireys alkaa tuntua jomottavana tunteena takaraivolla. Niskahartiaseudusta kulkee myös lihaksia, jotka kiinnittyvät kylkiluihin. Tätä kautta niskan kireys voi tuntua myös raskaampana sisäänhengityksenä. 

Näillä keinoilla helpotat pikaisesti päänsärkyä:

Vie Mutjuttimen kaariosa kallonpohjaan ja tee kevyitä sivelyitä alaspäin kohti hartiaa.

Vie Mutjuttimen kaariosa kallonpohjaan ja tee kevyitä sivelyitä alaspäin kohti hartiaa. Sen jälkeen voit edetä mutjuttavalla liikkeellä saman linjan ylhäältä alaspäin. Käsittele näin niskan lihakset molemmin puolin kaularankaa. 

Tee vielä täsmäkäsittelyä kallonpohjaan Mutjuttimella.

Tee vielä täsmäkäsittelyä kallonpohjaan. Aseta Mutjuttimen kampaosa kallonpohjaan ja tee kevyttä poikittaishankausta. Käsittele näin koko kallonpohjan alue. 

Tämä helpottaa hyvin päänsärkyä ja rentouttaa kokonaisuudessaan niskan ja pään aluetta!

Nenän harjanteen yläpuolella, aivan kulmakarvojen sisäkärjissä sijaitsee painepisteet, joiden kautta voi helpottaa päänsärkyä.

Nenän harjanteen yläpuolella, aivan kulmakarvojen sisäkärjissä sijaitsee painepisteet, joiden kautta voi helpottaa päänsärkyä. Paina tätä pistettä kevyesti Mutjuttimen pienellä tappiosalla ja tee pientä pyörittävää liikettä n. 30 sekunnin ajan. Toista sitten toiselle puolelle.

Mutjuttimen kampaosa toimii mahtavana koko päänahan hierojana

Mutjuttimen kampaosa toimii mahtavana koko päänahan hierojana! Voit käydä kevyellä mutjuttavalla liikkeellä läpi koko pään. Toimii erittäin hyvin vaikkapa etäpalaverissa ☺ tai rentouttavana hetkenä iltaan ennen nukkumaanmenoa.

Tämän kaltaisella käsittelyllä paitsi helpotetaan lihaskireyksiä, myös rauhoitetaan hermostoa ja aktivoidaan kehon luontaisia kivunlievitysmekanismeja. Sen takia käsittelystä saa usein välittömiä vaikutuksia päänsärkyyn. Säännöllisesti toistettuna voit näillä keinoilla myös hyvin ehkäistä päänsärkyä. Kuten alussa mainittiinkin, myös purentalihaksilla on tärkeä rooli pään alueen kivuissa.  Purentalihasten käsittelystä lisää ensi kuun blogissa!

  • Mutjutin™
    Mutjutin™
    9,90 14,90 
  • Mutjutin™ Verkkokurssi
    Mutjutin™ Verkkokurssi
    25,90 

Tykkäsitkö blogitekstistämme? Lisää blogitekstejä hyvinvointiin löydät blogistamme ja vinkkejä videomuodossa Youtube- sivultamme täältä! Tutustu myös Mutjutin- kalvohierontavälineeseen suoraa verkkokaupassamme yltä.

Haluatko ilmoituksen, aina, kun uusin blogiteksti julkaistaan? Tilaa Mutjuttimen uutiskirje alta!