Blogi

Mutjutin golfkentille!

Mutjutin golfkentille!

Kun lajina on golf, heikko lyöntitekniikka ja yliharjoittelu voivat johtaa loukkaantumisiin ja kipuihin. Jokaisen golfarin on hyvä tietää, miten kipuihin voi itse vaikuttaa Mutjuttimen avulla.

Golf on kesän paras laji, joka sisältää urheilua, yhdessä oloa ja kilpailua. Golfkentälläloukkaantumisriski on matala, koska lajissa ei synny fyysistä kontaktia muidenpelaajien kanssa. Myöskin loukkaantumisiin vaikuttava vauhti pysyy matalana, kunkentällä liikutaan kävellen. Vaikka golfia ei pidetä fyysisesti raskaana lajina, pelaajakäyttää kehoaan monipuolisesti lyödessään ja kiertäessään kehoa mitä vaativimpiinasentoihin.

Heikko lyöntitekniikka ja yliharjoittelu voivat johtaa loukkaantumisiin ja kipuihin. Useinamatööripelaajilla kipujen taustalla on lyöntitekniikka, ammattipelaajilla toistot ja jatkuva harjoittelu. Jokaisen golfarin on hyvä tietää, miten kipuihin voi itse vaikuttaa Mutjuttimen avulla. Neljä yleisintä kohtaa kehossa, jotka tulevat kipeiksi golfissa ovatalaselkä, kyynärnivelen sekä olkapään alue ja jalat.

Mitä paikkoja tulisi hoitaa?

Alaselkä- kehon kiertäminen ja mutkalle vääntäminen lyönnin aikana aiheuttaapainetta alaselkään ja ajoittainen lihasarkuus on normaalia. Voit helpottaa tunnettakäyttämällä Mutjutinta erityisesti näihin kohtiin.

Kyynärpää- yläraajoissa oleva kipu liittyy usein golffarilla niin sanottuun “golf taitennis kyynärpäähän”. Kyynärnivelen molemmin puolin sijaitsee kyhmy, jonka seutuvoi ärtyä ja tulehtua raskaan toistuvan käytön myötä. Ensisijaisesti lisäämällä voimaakäsivarren lihaksiin ja välttämällä hetkeksi aikaa kivun aiheuttavaa tekemistä, saathoidettua vaivaa. Mutjuttamalla saat myös apua. Käsittele näitä alueita.

Olkapää- Golflyönnin aikana monet olkapään seudun lihakset aktivoituvat.Esimerkiksi backswingin aikana sekä oikean puolen epäkäslihas ettäsuunnikaslihakset tekevät töitä. Follow-through sen sijaan aktivoi samoja lihaksiavasemmalta puolelta. Jos haluat maksimaalisen hyödyn, pyydä ystävääMutjuttamaan kyseisiä lihaksia puolestasi, jolloin mutjuttamisen aikana lihaksetpysyvät rentoina. Mutjuta siis näitä kohtia.

Polvet- Golfkentällä käveleminen on hyvää treeniä alaraajojen lihaksille. Polvet jaetureidet on monilla ne kohdat, missä kävellyt kilometrit alkavat tuntumaan. Jalatovat golflyönnin perusta ja tuovat tasapainon lyöntiin. Tuntuma jaloissa on hyvä pitäävirkeänä. Mutjuttimen avulla se on helppoa.

Saatuasi kivut pois, harjoita ylä- ja alaraajojen sekä selän voimaa ja liikkuvuutta. Näin pelit sujuvat paremmin ja ehkäiset uusien vaivojen syntymisen. Mutjutintaskuun ja viheriölle. Tsemppiä peleihin.

Mitä tykkäsit kirjoituksestamme? Lisää blogitekstejä hyvinvointiin löydät blogistamme ja vinkkejä videomuodossa Youtube- sivultamme täältä! Tutustu myös Mutjutin- kalvohierontavälineeseen suoraa verkkokaupassamme!

 • Mutjutin™
  Mutjutin™
  9,90 14,90 
 • Mutjutin™ Koirille
  Mutjutin™ Koirille
  9,90 14,90 
 • Mutjutin™ Verkkokurssi
  Mutjutin™ Verkkokurssi
  25,90 

Lähteitä:

Parziale, J.R. & Mallon, W.J. 2006. Golf injuries and rehabilitation. Physical medicineand rehabilitation clinics of North America. 17 (3), 589-607. Saarelma, O. 2018. Tenniskyynärpää. Lääkärikirja Duodecim. https://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=dlk00335