Blogi

Kehonhuolto kotona – Vinkit ja niksit

Kehonhuolto kotona – Vinkit ja niksit

Treenit ja venyttely siirtyvät olohuoneeseen

Kuntosalit ja crossfit-ryhmät Suomessa ja muualla maailmalla ovat näyttäneet esimerkillisesti mallia harrastusinnon ylläpitämiselle ja omasta hyvinvoinnista huolehtimiselle myös poikkeusaikoina, kun kehonhuolto kotona lisääntyy.

 • Treenejä voi tehdä etäyhteyksien tai valmiiksi nauhoitettujen videoiden avulla
 • Erilaisia koti- ja ulkotreeniohjelmia on laitettu veloituksetta saataville runsaasti
 • Crossfit-salit vuokraavat ja toimittava välineitä asiakkailleen kotikuntoilua varten

Kun pohdit kehonhuoltoa, saatat huomata, että suuren osan kuntosalin lattialla tehdyistä liikkeistä voi tehdä myös olohuoneessa – jopa ilman välineitä! Se, että hierojakäynti jää väliin, on jo vähän vaikeampi rasti, mutta myös siihen löytyy apua.

Hierojakäynti peruuntui? Kehonhuolto kotona onnistuu myös näillä

Erilaista venyttelyä, kehonhuoltoa ja hierontaa simuloivaa harjoittelua voi tehdä kotona monenlaisten välineiden avulla. Jumissa olevan kuluttajan puolella on se tosiasia, että hyvinvointi ja kehonhuolto kotona ovat viime vuosien trendejä, joten välineitä löytyy.

 • Kipukoukku: klassinen kotimainen tuote, jolla erityisesti selän eri alueiden lihasjumeja on helppo ratkoa itse.
 • Putkirulla: näitä on paljon erilaisia variaatioita ihan joka lähtöön ja Youtubesta löytyy ohjeita rullailuun monipuolisesti. Esimerkiksi HighRoller on tosi suosittu ja monikäyttöinen jalustansa ansiosta. Testaa putkirullaa jaloille lenkin jälkeen – ensin sattuu, mutta lopputulos palkitsee 🙂
 • Lihashuoltovasara: vähän järeämpi laite, joka sopii erityisesti crossfittiä tai muuta monipuolisesti lihaksia kuormittavaa urheilua harrastavalle. Nämä ovat pinnalla juuri nyt, joten tarjontaa löytyy. Hesari teki hiljattain jutun aiheesta: https://www.hs.fi/hyvinvointi/art-2000006385852.html
 • Mutjutin: viimeisenä, vaan ei vähäisimpänä – meidän oma kotimainen tuote. Mutjutin on tarkoitettu nimenomaan lihaskalvojen hierontaan, jumien avaamiseen ja erilaisten kiputilojen helpottamiseen. Lihaskalvohieronnan tarkoituksena on saada lihaksen toiminta normaaliksi, jotta lihas voi palautua. Ohjeita mutjuttamiseen löydät Youtube-kanavaltamme.

Lisää blogitekstejä hyvinvointiin löydät blogistamme ja vinkkejä videomuodossa Youtube- sivultamme täältä! Tutustu myös Mutjutin- kalvohierontavälineeseen suoraa verkkokaupassamme!

 • Mutjutin™
  Mutjutin™
  9,90 14,90