Blogi

Mutjutin.fi – Ravinnon merkitys lihaskalvoille

Mutjutin.fi – Ravinnon merkitys lihaskalvoille

Lihaskalvot- eli fasciat ympäröivät pitkinä linjoina ja kolmena kerroksena koko ihmisen kehoa antaen sille sen ryhdin ja muodon. Ihanteellisessa tilanteessa nämä kalvokerrokset liukuvat nesteisinä toisiaan vasten. Lihaskalvojen tiukentuessa niiden välinen liike vähenee ja tämän tunnemme kokonaisvaltaisena jumin tunteena kropassa. Mutjuttimella saamme lihaskalvojen välistä liikettä lisättyä ja niiden välisiä jumitiloja avattua. Myös kehon kokonaisvaltainen liike on lihaskalvojen kannalta tärkeää. Fasciat tarvitsevat pumppaavaa, dynaamista liikettä voidakseen hyvin, jotta verenkierto ja aineenvaihdunta toimii. Mutta erittäin ison pohjan lihaskalvojen liikkuvuudelle luo myös ravinto. Sillä mitä syömme, on todella suuri merkitys solutasolla siihen, kuinka jumisiksi itsemme tunnemme.

Riittävä nesteytys on tärkeää

Lihaskalvoilla on iso rooli kehon aineenvaihdunnassa. Mikäli kalvojen välillä on paljon kiinnikkeitä, ei nestekierto toimi kehossa optimaalisesti. Näihin kiinnikkeisiin pääset tekemään loistavasti täsmäavailua Mutjuttimella ja luomaan näin pohjaa hyvälle aineenvaihdunnalle. 

Aina toitotetaan, että muista juoda vettä – eikä suotta! Nesteytys on lihaskalvoillekin tärkeä voiteleva tekijä. Jos veden juonti päivän aikana unohtuu, eivät lihaskalvotkaan saa riittävästi solutasolle nestettä ja kalvot ovat silloin kuivemmat ja olomme herkästi kankeampi. Eli huomioi ihan ensimmäiseksi, että juot tasaisesti päivän aikana vettä. Näin sitä kulkeutuu riittävästi myös lihaskalvojen soluihin. Runsaasta kasvisten syömisestä lihaskalvot saavat vitamiinien ja hivenaineiden lisäksi myös nestettä.

Vältä näitä ravintoaineita

Ravintoasioissa olemme aina yksilöitä eikä yleistäviä, täysin suoria linjoja voi vetää. Mutta hyvin usein lihaskalvoja jumittavia tekijöitä voivat olla sokeri, gluteiini ja maito. Näiden ravintoaineiden runsaan käytön myötä, voi kehoon tulla väsyneempi, tukkoisempi ja jumisempi olotila. Sokerin, gluteiinin ja maitotuotteiden myötä kehon tulehduksellisuus voi lisääntyä, jolloin lihaskalvot jumittuvat enemmän vastakkain, niiden välinen liike vähenee ja se koetaan myös kokonaisvaltaisempana tukkoisuutena olotilassa. Kannattaa siis vaikka kokeilla vähentää tai jättää pois näitä ravintoaineita ja seurata muuttavatko ne kehon olotilaa.

Suosi näitä ravintoaineita

Tutkimusten mukaan on myös puolestaan ravintoaineita, joista lihaskalvot solutasolla nauttivat! Omaan ravintoon kannattaakin lisätä sinkkiä, C- ja D- vitamiinia, magnesiumia sekä MSM -rikkijauhetta. Näillä ravintoaineilla ja riittävällä veden juonnilla mahdollistat paremman lihaskalvojen välisen liikkuvuuden ja koet olotilan vetreämmäksi. Luonnollisestikaan mikään yksittäinen ravintoaine ei ole ”pelastava” tekijä vaan on tärkeää, että syö monipuolisesti ja terveellisesti!

Nappaa nämä ravintovinkit lihaskalvojen huoltoon Mutjuttamisen oheen ja suuntaa vetreämmällä olotilalla kohti kevättä!

Tykkäsitkö blogitekstistämme? Lisää blogitekstejä hyvinvointiin löydät blogistamme ja vinkkejä videomuodossa Youtube- sivultamme täältä! Tutustu myös Mutjutin- kalvohierontavälineeseen suoraa verkkokaupassamme yltä.
Haluatko ilmoituksen, aina, kun uusin blogiteksti julkaistaan? Tilaa Mutjuttimen uutiskirje alta!

  Äitienpäivätarjoukset nyt julkaistu!

  Äitienpäivätarjoukset ovat voimassa 2.5.2022 klo 23.59 saakka. Tutustu kaikkiin tarjouksiimme tästä!

  • Mutjutin™ Verkkokurssi
   Mutjutin™ Verkkokurssi
   25,90 
  • Mutjutin™
   Mutjutin™
   9,90 14,90